Nyheter & Information

GES - Den första träningen

Då var dagen här, dagen med stort D för många, en del nervösa, en del mer avslappnade, en del mer taggade. Men det stod ganska tidigt klart för grabbarna vad som förväntades av dom.

Jag vill slå hål på myten kring gaming och försöka lyfta fram de viktigaste aspekterna som jag Fredrik och Jimmy försöker uppnå.
Inte på något sätt vill vi försöka få fram proffspelare som skall kasta in allt dom äger och har på samma mynt. Tvärtom, vårat mål är att skapa en egen Community där alla skall trivas ha råd att vara på.

För att nå dit, krävs det disciplin både från oss och dom, så det första vi gjorde var att prata om respekt vad som krävs av dom. 

Vad vi vill nå ut med är en gemenskap precis som vilken idrott som helst, vi står för vänskap, kamratanda och acceptans trots våra olikheter. SJälvklart vill vi skapa ett starkt lag som kan tävla på hög nivå, men för att skapa ett lag som arbetar tillsammans krävs det att vi tränar bort det ”fula” inom gamingen, dvs gapet, skriket, det som i spelvärlden kallas för ”Toxic behaviour”

Mitt jobb (Fredrik) går ut på att forma killarna, skapa en miljö där dom är Ambassadörer utåt mot resten av communityn. Låta dom växa av ansvaret som följer med dom. Där dom bygger respekt mot sig själva och andra besökare, stöttar dom svaga bygga upp dom och ge den vänskap dessa behöver. Att ha respekt mot Jimmy som coachar och att man kommer i tid. All idrott, sport eller lagaktivitet kräver respekt och disciplin för varandra. Esport är ingen skillnad!

 

Jimmys jobb går ut på att skapa laget, se till att dom förbättras, få dom att lära sig hantera informationen som dom fångar upp i spelet, dela med sig den på effektivt sätt, att dom rör sig som ett lag att dom analyserar även vad som går fel, vad som kan göras bättre. Att allt sker under kontrollerande förhållanden.

Atmosfären här på Gavle Esport är fruktansvärt fin. Våra ungdomar som är här investerar sina pengar i gemenskap, uppfostran och kamratanda, många har upptäckt att dom mår bättre och är mer lyckligare här än vad dom har känt på länge. 

Sista grej jag vill ta upp och nämna kring laget är att min son är uttagen, men långt ifrån självskriven. 
Han är med på samma villkor som alla andra. Vi tar precis som alla andra sporter ut en avgift. Detta är en symbolisk summa på 15kr/tim på all tid här som en förmån. Oavsett om det är på övrig tid eller träning. Hur dom väljer att investera sina pengar är upp till dom. Detta gäller min son med, han får själv betala sin tid eller gå till mamma sin. När det gäller från mina utlägg som en fader så får han ofta stötta sin syster, som är yngre för att jag skall kunna jobba här och skapa den community vi drömmer om. Men vi som föräldrar precis som övriga föräldrar stöder med våra egna pengar och att alla skall ha samma förutsättningar är viktigt för att skapa balans i laget och att gemenskapen skall efterlevas.

Till er föräldrar som har kommit ända hit, jag hoppas att ni kommer hit på Gavle Esport och ser vad vi försöker göra tillsammans med era barn och se vad vi har byggt upp att tryggheten är A och O för oss och de barn som väljer att investera i sin tid här.

Gavle Esport är ett hem för oss alla och att era barn är framtiden det förstår vi, så var lugn när vi säger att vi sätter deras säkerhet, trygghet och kamratskap framförallt!

/Fredrik & JimmySommarjobb

Letar ni efter sommarjobbare?

 

(lånad bild)

Letar ni ungdomar för sommarjobb? Jag Fredrik som är ägare av Gavle Esport jobbar otroligt tätt och nära med ungdomarna i Gävle, vi är tillsammans en del av samhället och dagens ungdomar och vill stötta hjälpa och se till att dom får en bra chans.
Vi har så otroligt många bra ungdomar, en del erbjudna 3-4 jobb och en del inga alls medans jag har försökt att stötta och hjälpa så många jag kan, men så är jag också nystartartad och behöver själv en lön för att få mitt liv att gå ihop med 15-16 timmars jobb varje dag. Så ni som saknar folk under sommaren, eller bara extra för en helg och ni kanske vill veta om vi har någon ansvarsfull som vill tjäna lite extra?
För så är det, det finns alldeles för många som letar jobb fortfarande och VERKLIGEN förtjänar en chans. Vi har redan hjälpt till att slussa ut och tipsa flera företagare om några ungdomar men vi hade också 300 registrerade på 3v här. Detta är också en bra morot för de som hänger här en del för dom vet att gott beteende och ansvar lönar sig.
Ring 0761283145 eller skriv på kontakt@gavleesport.se